DOPRAVA NA ADRESU ZDARMA!

Soft-Tampon: Vše, co by vás mohlo zajímat

Jak se o sebe starat během menstruace_1

 

Možná ho už znáte, možná jste o něm slyšela poprvé. Třeba jste na něj dokonce narazila díky našemu Reelu, který vzbudil vlnu ohlasů na sociálních sítích. Třeba ho už máte doma, ale nevíte, jak na něj. Pojďme se tedy společně podívat na nejčastější otázky, které ohledně něj jsou.


1. K čemu jsou vhodné?


Soft-Tampóny se hodí opravdu ke všemu. Jsou vhodné ke klasickému používání, ke sportu, ale i k vodě nebo do sauny. Už žádná vyčuhující šňůrka z plavek, jupí! A navíc jsou vhodné i pro použití ke styku během menstruace.

 bannery na blog dovnitř_2

2. Jaký je rozdíl oproti normálním tampónům?

Možná vás to překvapí, ale rozdíl není jen v jiném tvaru a chybějící šňůrce. 

a) Nelepí se na sliznici. Některé klasické tampóny mohou vysušovat sliznici a dráždit ji, u Soft-Tampónů to nehrozí.

b) Přizpůsobí se tělu tak, jak je potřeba. Možná se proto i zbavíte nepříjemného tlaku v břiše.
c) Necítíte je. Díky jejich anatomickému tvaru, který se přizpůsobí sliznici o nich nebudete ani vědět.
d) Drží tvar a nezvětšují se. Na rozdíl od klasických tampónů zůstanou tak, jak se přizpůsobí sliznici a už se nijak nerozpínají. Nikde pak netlačí.

 

bannery na blog dovnitř-2 

3. Jak se aplikují? Jak se vyndavají? (A co dělat, když nejdou vyndat?)

Aplikace Soft-Tampónu:

Tampón se zavádí ve stejné poloze jako běžný tampón. Mně osobně vyhovuje aplikace následovně:
a) Tampón rozbalím a ve spodní části ho zmáčknu palcem a prostředníčkem k sobě.
b) Ukazováček položím doprostřed spodní části mezi oba prsty a takto tampón pomocí ukazováčku vsunu co nejhlouběji dovnitř. Musí být opravdu hluboko, co nejblíže k čípku. 
Pokud jste zvyklá tampóny aplikovat s kapkou lubrikačního gelu, můžete ho také použít.

Vyjmutí Soft-Tampónu:
 
Tampón se nejlépe vyndavá když je nasáklý a sám sestoupí níže. V tomto případě ho uchopíme za poutko, které je ve spodní části, nebo ho vytáhneme za kterýkoliv roh, na který narazíme. Pokud je tampón hlouběji, postup je stejný. 
Jestliže na tampón nedosáhnete, nejspíše není dostatečně nasáklý. Použijte například vodu, ať se dostatečně naplní a sestoupí níž. Může pomoci si i dřepnout.
 
bannery na blog dovnitř (kopie)
 

4. Jsou pouze jednorázové? Jak dlouho je můžu nosit?

Ačkoliv je svádí přeprat a použít znovu, výrobce to nedoporučuje, jelikož pak nemůže zaručit jejich původní hygienickou čistotu a absorpci. Pokud se i přes to rozhodnete tampóny použít znovu, přeperte je alespoň v šetrném desinfekčním přípravku a nechte je pořádně proschnout až do dalšího cyklu, jinak Vám protečou.

Používat je můžete na 5-8 hodin, ale závisí to na síle vaší menstruace. 

 
 

5. Jak je používat k milování?

Tampón se zavádí co nejhlouběji - až před čípek, aby ho protějšek necítil a mohlo dojít k normálnímu styku. Může se používat kondom i lubrikační gel, ale Soft-Tampóny neslouží jako antikoncepční metoda. Styk se pak může provádět normálně bez omezení. Po styku je důležité nevyndavat tampón ihned, ale počkat alespoň 15 minut, až se trochu nasákne, sám sestoupí níže a umožní snadnější vyndání. Většinou to jde dobře, někdy se musí prsty sáhnout hlouběji dovnitř, ale jde to. Vždy jde použít i voda a tampón namočit, aby se nasákl a lépe se dostal dolů.

bannery na blog dovnitř (kopie) 

5. Z jakého jsou materiálu?

Soft-Tampóny splňují všechny potřebné certifikace, jsou gynekologicky testovány a splňují přísné normy OEKO-TEX certifikace. Jejich jemná struktura je vyrobena ze zdravotně nezávadné PU pěny, která byla lékařsky testována. PU pěna je ekologicky nezávadná, neobsahuje žádné chemikálie, které by narušovali endokrinní nebo hormonální systémy a nemění pH vody ani půdy.

Obal je z materiálů, které se dají recyklovat.

bannery na blog dovnitř-3 

6. Nejsou moc velké?

Na první pohled tak mohou působit, ale dají se zmáčknout na menší velikost. V těle se sami přizpůsobí sliznici tak, aby netlačili a zůstanou v nejvhodnější pozici. 

 

Co na ně říkáte? Že se vám také tak líbí? Nedivím se, stal se z nich u nás ultimátní bestseller! Vyzkoušej tu pohodu, co ti Soft-Tampon přinese.



bannery na blog dovnitř-4